Güne enerjik başlamanızı sağlayan kahvaltı saati, leziz tariflerle birlikte yapıldığında çok daha keyifli olur. Lezzetli tariflerle kurulan kahvaltı sofraları, günün tamamını çok daha sağlıklı ve mutlu geçirmenizi sağlayabilir. Bu nedenle kahvaltı sofralarını çok daha zengin kılacak tarifleri bir araya topladık. Siz de birbirinden pratik tarifleri, mutfak araç gereçlerinden de yararlanarak hızlıca hazırlayabilir, enfes tatlarla kendinizi mutlu edebilirsiniz.
Kahvaltıların olmazsa olmazı gelenekselleşmiş tarifler, güne çok daha mutlu başlamanızı sağlar. Çünkü sık sık yaptığımız menemen, omlet gibi tarifler, uyku sırasında kaybettiğiniz enerjiyi geri kazanmamızı mümkün kılar. Üstelik geleneksel tariflere eklediğiniz tam tahıllı besinler, meyveler ve sebzeler sayesinde çok daha verimli bir kahvaltı tarifi hazırlamanız mümkün.
Klasik pazar kahvaltıların geleneksel tarifi olan menemen, farklı tatlarla bir araya geldiğinde çok daha lezzetli bir hâl alır. İçerisine konulan malzemeler, kişilerin damak zevkine göre değişiklik gösterir. Ancak tarifte yer alan biber, domates gibi malzemeler, menemeni hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli kılar. Birden fazla sebzeyi tek tavada toplamak istiyorsanız siz de kaşarlı menemen tarifini deneyebilirsiniz.
3 adet yumurta
2 adet yeşil biber
4 adet domates
1 adet küçük boy soğan
Zeytinyağı
Tuz, pul biber, karabiber
Menemen yapmanın ilk aşaması, malzemeleri küçük doğramaktır. Bu aşamayı çok daha hızlı bir şekilde tamamlamak istiyorsanız Arzum blender çeşitleri kullanabilir, tüm malzemeleri hızlıca hazırlayabilirsiniz.
Tavaya zeytinyağı veya ayçiçek yağı koyun. Yağınız biraz ısındıktan sonra soğan ve biberleri ekleyebilirsiniz. Yavaşça karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar soteleme işlemine devam etmeniz önerilir.
Doğranmış domatesleri tavanın içerisine ekleyin. Domateslerinizin yeteri kadar tatlı olmadığını düşünüyorsanız yazdan kalma domates soslarınızı veya salça da ekleyebilirsiniz. Böylece daha lezzetli bir menemen hazırlamanız mümkün.
Tüm malzemeleri tavaya attıktan sonra kıvam alması için yaklaşık 10 dakika pişmesi gerekir. Kıvam aldıktan sonra yumurtaları üzerine ekleyebilir hafifçe karıştırabilirsiniz.
Tuz, karabiber, pul biber gibi baharatları da ekleyerek menemeninizi tatlandırın. Son olarak kaşarları, menemenin üzerine rendeleyerek tarifinizi tamamlayabilirsiniz.
Klasikleşmiş omlet tariflerini yanı sıra çeşitli sebzelerle tatlandırılan omletler, kahvaltılarınızı çok daha keyifli hale getirir. Sade omletlerin yanı sıra sebzeler ile yapılan omletler, çok daha sağlıklı olur. Siz de farklı malzemeleri bir araya getirerek sağlıklı omletler hazırlayabilirsiniz. İşte sebzeli omlet malzemeleri ve yapılışı:
3 yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber (Dilerseniz yeşil biber)
1 adet patates
Yeteri kadar kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Tarifi yapmaya sebzeleri doğramakla başlayabilirsiniz. Bu aşamada Arzum doğrayıcıları kullanarak kısa sürede tamamlayabilirsiniz.
Ardından sütle yumurtaları çırpın ve baharatları ekleyin. Baharat çeşitlerini ve miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Sebzeleri zeytinyağında hafifçe soteleyin. Sebzelerin diri kalmaması oldukça önemli.
Elinizde bulunan fırın kabına sotelediğiniz sebzeleri yayın. Sebzelerin eşit bir şekilde dağılmasına özen gösterin.
Ardından süt ile birlikte çırptığınız yumurtalı karışımı dökün. Hazırladığınız tarifi 180 derece fırında 20-25 dakika pişirebilirsiniz.
Geleneksel kahvaltı tarifleri içerisinde elbette kuymak da yer alır. Trabzon usulü kuymak yapımında kullanılan peynir, tereyağı, mısır unu; tarifi çok daha lezzetli kılar. Üstelik doyurucu özelliği sayesinde güç içerisinde çok daha aktif olmanızı sağlar. İşte Trabzon usulü kuymak tarifi:
4 kaşık mısır unu
2 su bardağı su
2 kaşık tereyağı
1 kase peynir ( telli peynir, kaşar peyniri ya da kolot peynir olabilir)
Tuz
Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı koyun ve eritin. Tavanızın bakır ya da teflon olması önerilir.
Erimiş tereyağı üzerine 4 yemek kaşığı mısır ununu ve tuzu ekleyin. Tuzun miktarını kullandığınız peynirin tuz miktarına göre ayarlayabilirsiniz.
Mısır ununuzu kavurduktan sonra 2 su bardağı soğuk suyu yavaşça ekleyin. Ekleme yaparken topaklanmaması için karıştırın.
Altı kısık bir şekilde yaklaşık 5 dakika pişirin. Pişmiş karışımın üzerine peyniri ekleyip karıştırmadan servis edebilirsiniz.
Sağlıklı tarifler, lezzetli olduğunda çok daha keyifli bir şekilde tüketilir. Bu nedenle kahvaltıda hem sağlıklı hem de lezzetli tarifler yapmak gerekir. Çünkü iştah açan kahvaltılıklar tüketmek, güç içerisinde daha fazla hareket etmenizi ve enerjik olmanızı sağlar. Bu nedenle lezzetli ve sağlıklı kahvaltılık tarifleri sizler için bir araya getirdik. İşte lezzetine doyum olmayan sağlıklı kahvaltılık tarifleri!
Peynir, yüksek besin değeri ve lezzetiyle kahvaltıların olmazsa olmaz aperitiflerinden biridir. Bu nedenle peynirle yapılacak pek çok tarif mevcut. Bu tarifler arasında yer alan peynir topları, pratik yapımı ile ön plana çıkar. İşte hem lezzetli hem de sağlıklı peynir topu tarifi:
1 kase beyaz peynir
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 tutam çörek otu
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Elinizde bulunan beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin. Ardından içerisine kaşar peyniri ekleyin. Bu aşamada karışımın homojen bir şekilde dağılmasına dikkat edebilirsiniz. İçerisine çörek otu da ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Hazırladığınız karışıma 1 çay kaşığı sıvı yağ ekleyerek yoğurabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı küçük yuvarlak toplar haline getirin.
Hazırlanan peynir toplarını un, yumurta ve galeta ununa sıra sıra bulayın. Buladığınız peynir toplarını kızgın yağda kızartarak servise hazır hale getirebilirsiniz.
Hamur işi yemeği sevenler elbette çoktur. Yulaflı poğaça tarifi, hamur işi sevenler için sağlıklı bir alternatif olarak karşınıza çıkar. İçerisinde bol miktarda protein ve lif içeren yulaf, uzun süre tok tutar. Bu sayede gün içerisinde kendinizi çok enerjik ve zinde hissetmeniz mümkün. İşte hem doyurucu hem de sağlıklı yulaflı poğaça tarifi!
2 su bardağı yulaf
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 adet domates
1 kase peynir
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığından az pul biber, karabiber
1 çay kaşığı tuz
Çörek otu
Domatesli ve yulaflı poğaça yapmak için öncelikle maydanozları ince ince kesmekle başlayabilirsiniz. Ardından peyniri ezebilir ve domatesleri küp küp doğrayabilirsiniz. Bu aşamada mutfak robotundan yardım alabilirsiniz.
Doğradığınız malzemeleri bir kaba alıp hepsini karıştırdıktan sonra yoğurt, kabartma tozu, baharat ve tuz gibi diğer malzemeleri ekleyin.
Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra hamurdan küçük parçalar alıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirebilirsiniz.
Hazırladığınız tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirebilirsiniz.
Pişen yulaflı poğaçalarınızı ilk sıcaklığı çıktıktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Hızlıca hazırlanan pratik tarifler, kahvaltı hazırlamak için yeterli vakti olmayanlar için oldukça ideal! Kısa sürede lezzetli tabaklar hazırlamak istiyorsanız, yeni tarifler keşfedebilirsiniz. Üstelik keşfettiğiniz tarifleri elektrikli mutfak aletleri ile hazırlayabilir, çok daha kısa sürede tamamlayabilirsiniz. İşte mutfakta hızlıca hazırlayabileceğiniz pratik kahvaltı tarifleri!
Farklı lezzetleri bir arada tüketmeyi seviyorsanız smoothie tabakları tam da size göre! Smoothie, tabak içerisinde yer alan malzemeler sayesinde yüksek besin değerine sahiptir. Üstelik bir blender varsa hazırlaması da oldukça kolay! Bu nedenle özellikle hafif bir kahvaltı yapmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilir. Siz de yulaflı ve meyveli smoothie tarifini deneyebilir, gün içerisinde kendinizi çok daha dinç hissedebilirsiniz.
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı süt (badem, soya ya da yulaf sütü olabilir)
1 adet muz
Yarım su bardağı meyveler (tercihe bağlı olarak orman meyveleri olabilir)
İsteğe bağlı olarak chia tohumu
Smoothie hazırlamak sandığınızdan çok daha kolay olabilir. İlk aşama olarak tüm malzemeleri alın ve blender haznesine doldurun.
Haznede yer alan tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Bu aşamada damak zevkinize göre ilave süt ekleyebilirsiniz. Sütün çeşidi tamamen damak zevkinize bağlı.
Tarifinizi hazırladıktan sonra en eğlenceli kısma gelebilirsiniz. Üzerini taze meyve ve kuruyemiş gibi malzemelerle süsleyerek çok daha lezzetli bir tabak hazırlamanız mümkün.
Hem doyurucu hem de sağlıklı bir kahvaltı yapmak istiyorsanız lezzetli bir tost hazırlayabilirsiniz. Tost makineleri sayesinde hızlıca hazırlayabileceğiniz avokadolu tostlar, püf noktalar sayesinde çok daha lezzetli olur. İşte lezzetli bir avakado yapmanın püf noktaları:
2 dilim ekmek ( tam buğday ya da kepekli ekmek olabilir)
1 adet olgun avokado
Yarım limon suyu
Tuz
Pul biber
Lezzetli ve sağlıklı bir tost yapmak için avokadoyu ezmekle başlayın. Yumuşak ve olgun avokadolarla çok daha lezzetli bir karışım hazırlayabilirsiniz.
Avokadoları püre haline getirdikten sonra limon suyu ve diğer baharatlarla karıştırın. Bu aşamada dilerseniz farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.
İç karışımınızı hazırladıktan sonra ekmeklerin üzerine sürün. Hazırladığınız ekmekleri tost makinesine yerleştirin.
Tostunuzu birkaç dakika bastırdıktan sonra tüketebilirsiniz.
Kahvaltıda kahve tüketmeyi sevenler için tahinli mini kekler oldukça lezzetli aperatifler arasında yer alır. Geleneksel kek tariflerinin yanı sıra karışımların içerisine eklenen tahin, çok daha lezzetli olur. İşte tahinli mini keklerin yapılış aşamaları:
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tahin
1,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
İsteğe bağlı şekerli vanilin
Yumurta ve şekeri bir kaba alın ve çırpın. Karışımın beyaz olduğunu köpürdüğünü görene kadar bu işleme devam edebilirsiniz. Bu aşamada Arzum mikser çeşitlerini kullanarak kabarmış puf puf mini lekeler hazırlayabilirsiniz.
Yumurta ve şeker karışımının üzerine süt, yağ ve tahini ekleyip karıştırın. Kabınızın içerisinde karışımın homojen olması gerekir.
Tüm sıvı karışımlarını ekledikten sonra unu ve kabartma tozunu elekten geçirerek ilave edin. Bir spatula yardımıyla tüm malzemeleri karıştırabilirsiniz.
Kekiniz hazır olduktan sonra muffin kaplarına dökün. Muffin kaplarının tamamını doldurmak yerine 4/3'ünü doldurun. Bu sayede kabardığında taşmayacaktır.
Hazırladığınız tarifi 180 derece fırında 20 dakika pişirebilirsiniz.
Zamanı kısıtlı olduğu halde hamur işi yemeyi sevenler için pratik tarifler de mevcut. Gün içerisinde karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayan hamur işi tarifleri, içerisine koyduğunuz peynir, zeytin veya kaşar gibi malzemelerle çok daha sağlıklı olabilir. Üstelik mutfak araçları kullanarak işlerinizi çok daha kolay bir şekilde halletmeniz mümkün. İşte mutfakta kolayca hazırlayabileceğiniz üç hamur işi tarifi!
Tavada hızlıca yapacağınız bazlamalar, sıcak ve taze tüketildiğinde kahvaltıların baştacıdır. Bazlama içerisine koyacağınız salata, domates, labne gibi yiyeceklerle dolu dolu bir kahvaltı yapabilirsiniz. Üstelik bazlama yapmak için mayalayıp saatlerce beklemenize gerek yok. Siz de tavada kolayca yapabileceğiniz mayasız bazlama tarifi ile kahvaltılarını çok daha doyurucu hale getirebilirsiniz.
3 su bardağı un
3 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Üzerine sürmek için tereyağ
Tarifi yapmak için öncelikle süt, yoğurt, tuz ve yumurtayı bir kaba alın. Tüm malzemeleri homojen bir şekilde çırpın. Bu aşamada mikserden yardım alabilir, saniyeler içerisinde güzel bir karışım elde edebilirsiniz.
Sıvıları karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve unu azar azar ekleyin. Un eklerken yoğurursanız daha yumuşak bir hamur elde edebilirsiniz.
Hazırladığınız hamuru dilediğiniz büyüklükte bezelere ayırın. Portakal büyüklüğünde bezelere ayırırsanız pişirmeniz çok daha kolay olacaktır.
Hazırladığınız bezelerin üzerine bir bez örtün ve 10-15 dakika boyunca dinlendirin.
Dinlenmiş hamurları kahvaltı tabağı büyüklüğünde açın. Hazırladığınız hamurları yağsız bir tavada arkalı önlü, kısık ateşte pişirebilirsiniz.
Bazlamaları tavadan aldıktan sonra sıcakken tereyağ sürebilir, afiyetle yiyebilirsiniz.
Krepler, hafif tatları ve pratik yapımı ile çoğu kahvaltıda yerini alır. Bu nedenle kahvaltı sofralarının olmazsa olmazıdır. Tavada hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz krep tarifleri, çeşitli malzemeler ile çok daha lezzetli hale gelir. Üstelik pizza tadında bir krep hazırlamak oldukça kolay! İşte doyurucu bir krep tarifi:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 kase sucuk
1 kase kaşar
1 çay kaşığı tuz
Krep hazırlamak için öncelikte yumurta, süt ve tuzu blender yardımıyla çırpın. Bu aşamaya yumurtanın beyaz köpükleri çıkana kadar devam edebilirsiniz.
İkinci aşamada sıvı karışımın üzerine unu ekleyin. Unu yavaş yavaş eklerseniz daha kıvamlı bir karışım elde edebilirsiniz.
Hazırladığınız karışımı yanmaz bir tavada, orta ateşte, arkalı önlü pişirin. Tavanızın iyi olmadığını düşünüyorsanız az miktarda yağ ekleyebilirsiniz. Hepsinin aynı boyutta olmasını istiyorsanız bir kepçe ile ölçmeniz tavsiye edilir.
Tüm krepleri tek tek pişirdikten sonra kreplerin ortasına kaşar ve sucukları koyun. Ardından kreplerin yan taraflarını kapatarak kare biçiminde bir tarif hazırlayabilirsiniz.
Sucuk ve kaşarlı krepleri tavada tekrardan kızartabilir afiyetle tüketebilirsiniz.
Lezzetli bir kahvaltı yapmak gününüzü güzelleştirebilir. İşte kahvaltılarınızı çok daha keyifli yapacak birbirinden özel pratik ve lezzetli tarifler!
Kahve dünyasının zenginliğini keşfedin: popüler kahve çeşitleri, demleme yöntemleri ve damak zevkinize uygun seçim ipuçları bu içerikte. Arzum kahve makineleriyle evde barista kalitesinde kahveler hazırlamanın keyfini yaşayın.
Cortado kahve nedir, nasıl yapılır? Evde cortado hazırlamak isteyenler için espresso-süt oranından sunum önerilerine kadar detaylı rehber. Cortado tarifi için tıklayın!
Kahve çekirdeği çeşitleri hakkında bilgi mi arıyorsunuz? Arabica, Robusta, Liberica ve Excelsa çekirdek türlerinin farklarını, tat profillerini ve hangi damak zevkine uygun olduklarını keşfedin.
Mutfakta enerji tasarrufu sağlayan yardımcı aletleri kullanmak için bu içeriği keşfedin. Zaman kazandıran, bütçe koruyan ürünler burada!
Fırını kullanmadan önce fırın sembollerini ve anlamlarını öğrenmek ister misiniz? Fırın üzerindeki işaret ve düğmeleri tanımak için bu içeriğimizi keşfedin!
Dibek kahvesi nedir, nasıl yapılır merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! Bu yazıda, geleneksel yöntemlerle hazırlanan dibek kahvesinin farklarını, malzemelerini ve evde kolayca yapmanın püf noktalarını keşfedeceksiniz.
Frozen içecek tarifleri ile yazın en serin anlarını evinize taşıyın! Ev yapımı frozen tarifleriyle limonatadan kahveli frozen'a kadar buz gibi lezzetleri kolayca hazırlayın.
Yemek hazırlığını zahmetsiz ve keyifli hale getiren akıllı yardımcılar şimdi mutfağınızda.
Tüm Ürünleri Gör